“The Osteopathic concept is not a theory.
It’s a statemen t of fact, a fundamental law of health”

Arthur E. Allen, D.O. President American Osteopathic Associatio

Voor osteopaten, door osteopaten

Met open mind en open hart, samen leren.

Osteopathic studies

Non-profitorganisatie

Osteopathic Studies is een non-profitorganisatie van osteopaten die zich belangeloos inzetten voor osteopathie, onze passie.  Gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling willen we cursussen organiseren waarin we onze perceptie als osteopaat kunnen verbeteren, waar we ervaringen uitwisselen en het gedachtegoed van A.T. Still bestuderen.

Osteopathic Studies staat voor osteopathie zoals osteopathie bedoeld is: in al zijn aspecten. Niet alleen mechanisch, niet alleen fasciaal, maar het totaal – dat maakt osteopathie tot osteopathie.

Terug naar de bron: A.T. Still

‘I love my fellow man, because I see God in his face and in his form’ – A.T. Still

Niet alleen symptoom bestrijden, maar je medemens effectiever genezen en echt helpen – dat was de drive van A.T. Still.  A.T. Still zag de mens in zijn totaliteit als onderdeel van de Natuur. Hij koppelde Vorm en Funktie aan Gezondheid. Iets wat uniek was in de traditionele geneeskunde van die tijd, waar men medicatie voorschreef om het symptoom te bestrijden.

Voor hem was osteopathie een ‘Health Service’, bedoeld om gezondheid te bevorderen. De opvolgers van A.T. Still hebben hun eigen interpretatie gegeven aan  de principes van de osteopathie – gekleurd door tijd, plaats en perspectief.

Osteopathic Studies wil terug naar de bron, terug naar de taal en de beeldspraak van A.T. Still. Wat bedoelde hij met Health? Hoe zag hij de mens?

Bij Osteopathic Studies vinden we perceptie belangrijk. Perceptie/voelen wordt in onze huidige tijd gezien als iets subjectiefs. Iets wat er niet echt toe doet. Redeneren en verklaringen geven worden gezien als objectief en worden meer gewaardeerd.  A.T. Still  waardeerde beide: het voelen en het redeneren.

Cursussen

Voor osteopaten, door osteopaten!

Hoe beter je kunt voelen en benoemen wat je voelt, hoe effectiever je behandeling.

Een effectieve behandeling

Als osteopaat wil je je patiënt zo goed en gericht mogelijk helpen. Je wilt blijven leren en groeien. Osteopathic Studies maakt het je mogelijk je sensing (verder) te ontwikkelen, samen met andere osteopaten. Onze cursussen geven je de verdieping die je als osteopaat nodig hebt. Want hoe beter je voelt, hoe beter je handen, hoe beter je resultaat.

Op 23, 24 en 25 juni 2023 organiseert Osteopathic Studies de cursus: Neurology ‘Cortex I’
Voorafgaand op 22 juni 2023 de Basic Tools Day als een goede voorbereiding voor de cursus.