Cursus ‘New Tools in Osteopathy’ Vertebral Column

Datum: 15, 16 en 17 november 2019
Thema: ‘New Tools in Osteopathy’  Vertebral Column

Osteopathic Studies organiseert cursussen die passen binnen het traditionele gedachtengoed van A.T. Still.  Samen met ervaren osteopaten uit binnen- en buitenland delen we onze kennis en kunde met andere osteopaten.

Voor osteopaten die nieuwe kennis willen vergaren en traditionele ‘technieken’ nieuw leven willen inblazen, is deze cursus een ‘must’! Middels een ervaren Internationaal docent gaan we inzichten leren toepassen om zo onze perceptie te verbeteren. ‘Dig on and explore’. Met theorie en veel praktijk gaan we ons handelen perfectioneren.

Tijdens onze cursussen zijn ervaren tutors aanwezig om de cursusdeelnemers te begeleiden bij de praktijkoefeningen. Osteopathic Studies streeft ook hier het low-budget-organiseren na.

Wij zijn trots en blij aan te kondigen dat het Osteopathic Studies gelukt is een gerenommeerd internationaal spreker naar Nederland te halen.

Maurice Bensoussan,  ‘New Tools in Osteopathy’  Vertebral Column

15, 16 en 17 november 2019

‘ To treat the spine, and thereby irritate the spinal cord oftener than once or twice a week will cause the vital assimilation to be perverted, and become the death – producing excretor, by producing the abortion of the living molecules of life, before fully matured, while in the cellular system, which lies immediately under the lymphatics’

A.T. Still, Phylosophy of Osteopathy ( pg 217)

Het behandelen van de wervelkolom is complexer dan we vaak denken. Goede tools  zijn een pré voor een goed resultaat.                       

In zijn cursus ‘New Tools in Osteopathy’ zal Maurice Bensoussan met de wervelkolom als leidraad effectieve manieren aanleren om wervelkolom problemen te diagnosticeren en te behandelen. In deze praktische cursus wordt door Maurice de nadruk gelegd op precisie in zowel diagnostiek als behandeling. Innovaties, verbeteringen van bestaande kennis, soms verloren en soms weer gevonden, zijn de basis van deze cursus.

Vanuit zijn professies kaakchirurgie en osteopathie heeft Maurice in de 35 jaar dat hij werkzaam is ervaren hoe de wervelkolom van invloed is op de kaak en andersom. En hoe belangrijk het is dat correcties gebaseerd worden op anatomie en fysiologie voor een optimaal resultaat.

In deze cursus bestuderen, diagnosticeren en behandelen we de wervelkolom en de kaak, de problematiek van occlusie, kyfose, scoliose en een deel posturologie.

Het concept van de ‘Springs’ wordt uitgelegd. De ‘Springs’ zijn een symbolische constructie, die ons helpt in zowel diagnostiek als behandeling. Aan de hand van de ‘Springs’ wordt duidelijk hoe het ‘fulcrum van Sutherland’ gebruikt kan worden tijdens een behandeling. 

Ook het werken met compressie, zoals Dr. Rollin Becker dit toepaste, wordt uitgelegd en gaan we toepassen op osteopatische dysfuncties.

De term ‘The Mechanism’ wordt verder uitgediept. ‘The Mechanism’ is een veel gebruikte en misbruikte term die nooit echt uitgelegd wordt. Maurice Bensoussan zal de werking van ‘The Mechanism’ vooral inzichtelijk maken middels oefensessies.

‘Find it, fix it and leave it alone, so that nature can do it’s work’ is een uitspraak die voor deze cursus zeker van toepassing is. Gedegen kennis en wetenschappelijke achtergronden zijn een must, maar uiteindelijk gaat het om wat je in die ene patiënt vindt en niet om de projectie van een theorie!

Datum:            15, 16 en 17 november 2019
Tijden:             08.00 uur Inschrijven, ontvangst koffie/thee
                          08.30 u – 17.30 uur  inclusief lunch, aansluitend een gezamenlijke borrel.
                          08.30 u –  17.30uur
                          08.30 u – 13.00 uur

Gezamenlijk diner: op vrijdagavond 15 november organiseert Osteopathic Studies een gezamenlijk 3-gangen diner (keuze vlees/vis/vegetarisch). Op het aanmeldformulier kunt u allergieën, intoleranties, speciale voorkeuren aangeven. Aanmelden noodzakelijk.

Kosten cursus:   450,00   euro

Inbegrepen zijn koffie, thee, water en 2x lunch. Niet inbegrepen zijn diner en overnachtingen.

Locatie

Landgoed Avegoor
Zutphensestraatweg 2
6955 AG Ellecom

tel: 0313-430600
mail: info@landgoedavegoor.nl
website: www.landgoedavegoor.nl

Landgoed Avegoor heeft ruime overnachtingsmogelijkheden. Kijk op www.landgoedavegoor.nl

De kosten voor overnachting zijn voor eigen rekening en zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.